De-huisopkoper-hypotheek

Wanneer toestemming van de bank?

Wanneer u met ons zaken doet, wilt u uw huis snel en zeker verkopen. In sommige gevallen hebt u daarvoor toestemming van uw bank nodig.

U bent bij de koop van uw woning een lening aangegaan bij uw bank. Toen hebt u uw woning als onderpand aan uw bank gegeven. Dat geeft de bank de zekerheid dat u uw lening (rente en kosten) terugbetaalt. Verkoopt u uw woning voor een hoger bedrag dan de hoogte van uw schuld aan de bank, dan heeft u geen toestemming van uw bank nodig. De notaris vraagt de schuld bij uw bank op en lost die af. Wat overblijft wordt op uw rekening overgemaakt. Is de verkoopopbrengst echter lager dan uw schuld aan uw bank, dan hebt u wel toestemming nodig. Uw huis is het onderpand van de bank. Zolang u uw huis onder de leningwaarde verkoopt, hebt u altijd de medewerking van uw bank nodig.

Kan de bank uw huis zelf verkopen?
Ja, maar niet zonder meer. Wanneer de bank uw huis via een makelaar wil verkopen, heeft die uw volmacht daartoe nodig. Geeft u die volmacht (toestemming) niet, dan kan de bank uw huis alleen nog maar veilen.

Wat gebeurt er met een woningveiling?
Wanneer uw bank uw huis aanbiedt op een veiling, moet u maar afwachten wat iemand ervoor geeft. Gemiddeld is dat slechts 75% van de reële waarde. Bovendien moeten daar ook nog de veilingkosten vanaf. Die lopen snel op tot 10.000 euro. Een veiling moet u echt zien te voorkomen. De kans dat u met een enorme restschuld achterblijft is zeer groot!

Heeft u betalingsachterstanden? Neem dan direct contact met ons op! Wij betalen meteen 85% tot 95% van de reele waarde van uw woning. Ons bod op uw huis leggen wij ook aan uw bank voor. Onze ervaring is dat uw bank liever rechtstreeks aan ons verkoopt. Voor iedereen een win-win-situatie: uw bank krijgt meer, u hebt minder restschuld én u maakt kans op winst nadat wij het verkopen. U houdt overigens zelf de regie. Kies voor zekerheid, kies voor De-Huisopkoper.nl.