Uw huis nu verkopen? Neem dan contact met ons op! | 035-760 069 4|info@de-huisopkoper.nl

Keuze 2

Wanneer uw hypotheekschuld ongeveer gelijk of hoger is dan de waarde van uw huis en U betaalt netjes rente en aflossing aan de bank, dan zal uw bank normaliter niet meewerken aan een verkoop, als de hypotheek met de verkoopopbrengst niet kan worden afgelost. In dat geval kunnen wij helaas weinig voor u betekenen.

Voordat u uw huis te koop zet, moet U weten wat voor uw bank de minimum verkoopprijs is. Neem daarom eerst contact op met uw bank om hier duidelijkheid over te krijgen.

Heeft u uw huis verkocht en blijkt achteraf dat de bank niet akkoord gaat met de verkoopopbrengst, dan kunnen zij de verkooplevering tegenhouden. Uw bank heeft immers een hypotheekrecht. U heeft dan een groot probleem. U kunt niet leveren. De koper van uw huis zal u aansprakelijk stellen voor de schade (tenminste 10 % van de koopsom) en uw makelaar zal zijn courtage toch willen ontvangen. U zit dan niet alleen nog steeds met een onverkocht huis, maar ook nog eens met een aanzienlijke schadepost. De ellende is dan bijna niet meer te overzien.

Wees verstandig en neem – voordat u uw huis bij uw makelaar te koop zet- contact op met uw bank. Uw makelaar kan u vooraf aangeven wat de waarschijnlijke verkoopopbrengst zal zijn.

By |2017-05-05T07:11:12+00:00juni 18th, 2015|Geen categorie|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment